Početna
Igrači
Rezultati
Rang liste
Tablice
Turniri
Hall of fame
Interviews
LiveScore
Manager
Team cup
Treniranje
Blogovi

Aktualna sezona

1. Liga
1. Saša Kalac 437:235:1210
2. Mario Sermek 436:226:1710
3. Danko Greiner 425:520:338
4. Tomislav Jurčić 424:622:448
5. Tomislav Lukičić 101:810:71
Detalji

Zadnji rezultati

16.10.21. - 4D. Liga - Trnje
Tomislav Jurčić477
Nikola Bekavac666
16.10.21. - 3B. Liga - Trnje
Neven Horvatić66
Dalibor Poplaša32
16.10.21. - 7A. Liga - Ponikve
Domagoj Mandić66
Srđan Hebar41
16.10.21. - 10B. Liga - Trnje
Ivan Mijić77
Tomo Brkić55
16.10.21. - 6F. Liga - Velesajam (pav. 6)
Krunoslav Lovrić66
Ivan Lekšić31
16.10.21. - 5H. Liga - Tenis centar Tolić
Vedran Benić7610
Domagoj Tomec577
16.10.21. - 9B. Liga - TK Špansko
Dejan Ljuština66
Tomislav Pržulj01
16.10.21. - 9G. Liga - Oranice
Zvonimir Tomečak66
Edin Humić12
16.10.21. - 7C. Liga - Ponikve
Dario Pavlović66
Tomislav Jurašić21
16.10.21. - 2B. Liga (ž) - Zagi - Velesajam pav 6
Marija Vašarević6615
Maja Baumschabel2313

INTERVIEW TJEDNA

06.06.2013.
Kris Lazar: "Labaša volim mlatiti, pogotovo kada se počne
ljutiti na terenu,...."


Razgovarao: Đino Kralj

GDSI: Prije nešto više od godine dana, sjećam se, sjedili smo na ovom istom mjestu, pili kavu i jedan drugome pričali kako smo saznali za tu jednu Internet ligu. Kako si točno saznao za GDSI i odlučio se priključiti? ?

Kris: Znači da je zapravo ovdje sve počelo… :) Kako smo te zime igrali na velesajmu u 6-ici, tako su naši kontakti bili u njihovoj bazi (u 6-ici su skupljali kontakte za svoje turnire), te je jednog dana na moju adresu stigao prvi mail od nekog Danka Greinera :) s pozivom da se pridružim ligi. Morao sam se naravno prije toga s tobom konzultirati, budući da igraš sve lige po Zagrebu :)

GDSI: Prijavio si se u ligu i izašao je raspored. Smješten u 11. od ukupno 16 liga, prvi službeni meč protiv Luke Ercega. Možeš li se malo prisjetiti tog prvog meča? Jesi bio iznenađen kvalitetom protivnika s obzirom da je ipak bila u pitanju 11. liga? Što te tek čeka u prvih nekoliko liga.

Kris: Uuu, naravno da se sjećam! Prvo, dopisivali smo se mailom, a on je inzistirao da mi se obraća s „Vi“… bilo je sve onako zajebantski i onda sam pomislio, ili je netko onako skroz neobavezan i ne zna igrati ili je netko tko će me rasturit! I kad smo izašli na teren i kad sam vidio kako udara, mislio sam gotovo je! Set i pol me mlatio, ali uspio sam dobiti nekako taj meč i onda sam se naravno „zahvalio“ Danku što me je tako smjestio u 11. Ligu!

GDSI: Jer je ustvari ta liga bila prejaka za tebe i trebao si krenuti iz još niže lige, to želiš reći?

Kris: Hahaha, da, da, trebao sam krenuti iz 17-te! Ali eto, bio je jako dobar meč, uspio sam pobijediti, barem pobjeda na samom početku.

GDSI: Nakon pobjede u tom meču, slijedi serija od 11 ligaških pobjeda. Ulazak u drugu ligu i 4 poraza, Kresnik, Čule, Beler i Helman. Kako je bilo iskusiti poraze nakon toliko pobjeda?

Kris: Pa ok, svemu dođe kraj, jedno novo iskustvo. Sve su to bili bolji igrači. Osim protiv Kresnika, u drugim mečevima sam čak i imao priliku dobiti, bilo bi lijepo da sam uspio dobiti barem jedan meč, ali eto, nije se potrefilo.

GDSI: Jesi očekivao neke pobjede?

Kris: Naravno da jesam, očekivao sam barem jednu pobjedu. U dva meča sam bio jako blizu, ali su Čule i Beler bili bolji…

GDSI: U svojoj zadnjoj ljetnoj sezoni izgleda da si bio u izvrsnoj formi. Osvojio si treću ligu i to pobjedama nad Kljakovićem, Paunom, Jurčićem i Sermekom. U sljedećih nekoliko mjeseci vidjeli smo koliko je pobjeda protiv Sermeka bila velika s obzirom da mu je dugo vremena to bio jedini poraz. Sjećaš li se malo tog meča?

Kris: E da, bila je to prejaka treća liga! Sermek je tada tek krenuo igrat, to mu je bila tek druga sezona. Nismo se znali, vidio sam da dobro igra, i ja sam taj meč htio dobro odigrati. Bila mi je to zadnja sezona pred stanku,tako da sam igrao opušteno i na kraju dobio odličnog igrača. Igrao sam svoju igru i poklopilo mi se dosta toga. Zapravo, bio je to odličan vikend, jer sam sljedeći dan dobio i Jurčića i osvojio prvo mjesto u grupi. Ali kapa dolje Mariju, imao je mislim 22 pobjede i samo taj jedan poraz. Veliki niz.

GDSI: Ne igraš zimski dio sezone. Zbog čega?

Kris: Mrzim balone, hahaha :) Teškim mi je igrati pod tom umjetnom rasvjetom, a i ne osjećam se ugodno u balonima. Uz to su i godine stisnule, treba uzeti stanku od tenisa, oporaviti se i opet zaželjeti igre. Zimi su neke druge aktivnosti kao odbojka i teretana na programu, kuglanje s prijateljima.

GDSI: Ipak tu i tamo zimi odigraš na velesajmu na tepihu. Jel ti draže igrati na brzim podlogama?

Kris: Svakako. Zemlja je zadnja. Beton i tepih, obje podloge su mi draže od zemlje. A i brže podloge više odgovaraju mojem stilu igre. Šteta što nema u Zagrebu više brzih terena i što se većina igranja svodi na zemljane terene…

GDSI: Znači da ima mogućnost igranja zimske sezone na betonu i tepihu onda bi igrao?

Kris: Mislim da bi to trebalo uvesti :) - da se zima igra u dvorani! Samo da ima više dobrih terena i da su pristupačni, onda bi i ostali igrači više igrali na bržim podlogama.

GDSI: Početak nove ljetne sezone obilježilo je dosta turbulenciju u samoj ligi. Bilo je tu prepucavanja, optužbi, malo smo se odmaknuli od samog tenisa. Ti si se aktivirao u pokušaju sređivanja situacije, puno toga si napravio i pomogao. Kao rezultat toga na sastanku si izabran u odbor igrača. Da li si zadovoljan sadašnjim stanjem lige i smjera u kojemu se ide?

Kris: Valjda je moralo doći do toga da se neke stvari kažu i iznesu, da se krene drugim putem. Liga koju je Danko osnovao je odlična stvar, i to ne smijemo zaboraviti… u samo nekoliko godina je od osam igrača narasla na više od 100, s tendencijom da i dalje raste. Zato mislim da svi trebaju dati svoj doprinos, da se održimo i još povećamo. Sigurno da smo u ova dva mjeseca napravili neke pomake, podijelili zadatke i odgovornosti, stvari i problemi se rješavaju dogovorno. No još uvijek ima prostora za poboljšanja. Početni entuzijazam uvijek splasne s vremenom, zato moramo gledati dugoročno i s vremenom uključiti više ljudi i iskoristiti sve raspoložive resurse. Ali najvažnija je stvar da smo se opet vratili igranju tenisa i natjecateljskom duhu.

GDSI: Znači zadovoljan si trenutnom situacijom?

Kris: Jesam, ima novih, dobrih ideja, sve više informacija za igrače, radi se na izgledu stranice i statistici, dogovoreni su povoljniji termini za igranje u drugim klubovima, jedan je turnir već odigran, bit će ih još ove godine, i ono najvažnije, broj igrača se povećava. A sve je manje trzavica, manje prepucavanja po forumu.

GDSI: Pa naravno kad si sada ti bič i batina foruma! Jel ti to predstavlja opterećenje ili ti je užitak :)

Kris: Ma kakvo opterećenje… :) Prvo sa zadovoljstvom sve pročitam, a onda se sve neprikladno briše :) Pa znamo svi da se i demokracija i sloboda naroda trebaju kontrolirati… hahaha :)

GDSI: Ove sezone napokon si dočekao i svoju prvu drugoligašku pobjedu. Protiv Mucića 6:2 5:7 10:4. Čestitke. U zadnjem meču protiv Čulea pobjedom bi osigurao ostanak u drugoj ligi. No umjesto toga doživio si prilično lagan poraz 6:3 6:2. To je već drugi poraz protiv Hrvoja. Što je to u njegovoj igri da ti ne odgovara?

Kris: Prvo čestitke Hrvoju na pobjedi i ostanku u ligi. I dok sam u našem prvom meču prošle godine bio blizu, ovaj sam put bio daleko od pobjede. Jednostavno je fizički bio bolji, sve je vraćao, ima odličnu obrambenu igru, tako da sam stalno bio pod pritiskom da moram napadati i poentirati. Naravno da je to dovelo i do toga da sam dosta promašio. Potpuno je zasluženo pobijedio. Ali kad bih sad opet igrao protiv njega, isto bih odigrao, samo se nadam da bih više lopti pogodio.

GDSI: Ja sam iskreno tu očekivao tvoju pobjedu, ili barem neizvjestan meč

Kris: I ja isto, ali na terenu nije bilo ni blizu. Bilo je neizvjesnih gemova, ali su na kraju nekako svi otišli na njegovu stranu :( Jednostavno je bio puno bolji tog dana.

GDSI: Jedan si od igrača koji voli igrati dosta mečeva. Igraš podjednako i ligaške i prijateljske mečeve. U godinu dana koliko si u GDSI-u odigrao si protiv 34 različita protivnika. Možeš li izdvojiti neke igrače protiv kojih ti je bilo najteže igrati i zbog čega?

Kris: Sad će još ispasti da sam teniski promiskuitetan… hahaha… Ima jedan protiv kojeg mi je uvijek gušt, ali i najteže igrati… taj se zove Gino King… Toliko smo mečeva odigrali u životu, ali zadnjih godina jedva uzmem set kad najbolje igram… Ali tako mi je uvijek kad igram protiv igrača koji mogu sve istrčati i vratiti, kao Danko, Franko, Hrvoje Čule. Bilo mi je gušt igrati sa Slavenom Vuletićem na velesajmu, na mojoj podlozi. Imam dvije dobre pobjede protiv Jurčića, to su bili mečevi u kojima se trebalo kopati jer je Tomislav jedan od najčvršćih igrača. Gušt je igrati s Viktorom i Leom Dombajem, jer imamo sličan stil igre. Kenan me ubije servisom i volejima, to moram nekako savladati. I naravno volim igrati s prijateljem Edijem… Nadam se da ću u sljedećim sezonama igrati s još dosta novih igrača.

GDSI: Protiv Labaša imaš 3 pobjede (7 osvojenih setova i niti jedan izgubljeni). Što ti toliko paše u njegovoj igri?

Kris: Uuuu, njega volim mlatiti, pogotovo kada se počne ljutiti na terenu… :) Odgovara mi njegova igra, imamo sličan stil, ravne udarce, volimo napadati… Ligaški meč je bio loš, ali prijateljske sam odlično odigrao. Ne može me ni u parovima pobijediti… :) Ali s njime je uvijek zabavno igrati, jer se i dosta zezamo na terenu.

GDSI: Reci nam malo o tvojim teniskim počecima. Kada si krenuo s igranjem i kako je to izgledalo?

Kris: Joj, bilo je to davno! Još se igralo s drvenim reketima, molim te to istakni! A ti drveni su bili teški i skupi, čak i oni loši. Prednost je bila kad su i pukle žice na njima, nisu se uopće razmicale, jer su se žice toliko urezale u drvo. Mogao si normalno nastaviti meč s puknutom žicom! Prvi mi je mama donijela iz Čehoslovačke. Još imam sliku negdje. Kad sam kasnije dobio drvenog Dunlopa, bila je to premija. Negdje s 8 godina sam počeo, ali nikad nisam ozbiljno trenirao. Tada smo živjeli u Njemačkoj, u Dortmundu, takoda se može reći da sam iz iste škole kao i Graf, Stich i Becker :) Halle je isto blizu.

GDSI: Jesi išao u neku tenisku školu?

Kris: Jesam, prve sate, ali nikad nisam imao pretjerano volje i želje za tenisom, uvijek su prevladavali ekipni sportovi kao rukomet i odbojka. Kasnije sam malo igrao u srednjoj školi, zatim nešto za vrijeme faksa, a najviše kad sam doselio u Zagreb, znači nakon 2000. Nisam igrao nikakve lige, uglavnom s kolegama iz Telekoma, imali smo tjedne termine, a jednom godišnje i radničke igre. Onda sam prije tri godine počeo igrati redovito u piramidi TK Masters, a od prošle godine i GDSI ligu. Zapravo ove zadnje 3 godine sam i najviše tenisa odigrao… :)

GDSI: Također poznat si kao jako dobar igrač parova. Mi smo dosta igrali zajedno parove i imali lijepih rezultata. Čak smo osvajali i neke pehare zajedno. Ove godine u GDSI-u imamo nove partnere. Tebi očito ide dosta bolje (3 pobjede, 1 poraz). Kako je igrati sa Ercegom, i možeš li dati malo osvrt na novo kreiranu ligu parova?

Kris: To je zato što nisam bio dovoljno dobar u singlu, pa su stavili da barem parove igram… :) Uvijek sa vodio parove, jer uz vježbanje voleja i reakcija, to je za mene i druženje i zezancija na terenu… Zato pozdravljam ligu parova, nadam se da će biti puno ozbiljnije nego prošle godine, kad smo odigrali samo dva tri meča. Hvala Slavenu što je to sve pokrenuo i što se angažira oko toga, prva je sezona dobro prošla, odigrana je većina mečeva,nadam se da će biti još bolje u nastavku…
Ali ne brini, za nekoliko godina ćemo nas dvojica opet zajedno igrati, u nekoj veteranskoj ligi... :)
S Lukom je super igrati, voli igrat agresivno, izlaziti na mrežu, ima dobar servis. Još dok se malo uigramo…

GDSI: Uglavnom očekuješ osvajanje prve lige parova ove sezone?

Kris: To bi bilo super. Ali stižu novi, dobri parovi, pogotovo Krajnović i Orešković, a moramo i Vuletiću i Kipčiću vratiti za poraz prošle sezone! Šteta što su Labašev i tvoj par ispali, imali bismo sigurne pobjede protiv vas… :)

GDSI: Udaljimo se malo od tenisa sada. Za one koji te još ne poznaju, reci nam nekoliko riječi o Krisu izvan tenis terena. Kojim se poslom baviš, kako voliš provoditi svoje slobodno vrijeme?

Kris: A gdje da krenem. Radim u IT industriji, uvijek sam radio u tim vodama – telekomunikacije, informatika, sistem integracija. U slobodno vrijeme igram odbojku, volim otići u teretanu i na kuglanje (zimi kad rijetko igram tenis) Pokušao sam i neke druge sportove kao npr. badminton, ali sam jednostavno bio preloš u tome.
Najljepše je opuštanje u dobrom društvu prijatelja uz večericu i poneku dobru kapljicu :)
Volim i putovati, posjetit nove zemlje i gradove i upoznati nove ljude. Prije sam stalno putovao, sada nešto manje.

GDSI: Imaš li neke posebna putovanja za izdvojiti?

Kris: Berlin mi je super grad. Bio sam tamo s društvom kada se slavila 20godišnjica pada Berlinskog zida. Grad je bio krcat ljudima iz cijeloga svijeta, događanja na svakom koraku. Čak sam dobio i komunistički žig u svoju putovnicu, sva sreća da nitko zbog toga nije radio probleme na granici… :)

Proveo sam 3 tjedan u Turskoj, putovao autom od Istanbula duž obale, preko Troje, Efesa i Izmira do Antalije… družio se s Kurdima u pripizdinama, uživao u hrani i čaju, nargili, čak sam zaigrao i tenis na travnatim terenima… iznenadilo me zapravo koliko imaju javnih, besplatnih terena za tenisa, na kojima nitko ne želi igrati…Jedno od najsadržajnijih putovanja bila je Irska, najviše Dublin. Jedno smo prijepodne otišli u pivovaru Guinessa, proveli su nas cijelim procesom proizvodnje piva, onda smo naravno degustirali pivo u visokom, staklenom, rotirajućim tornju s pogledom na Dublin. Upoznali smo neke lokalne ljude koji su bili oduševljeni što smo iz Hrvatske, te su nas potom odveli u katedralu sv. Patricka. Onako pripiti pjevali smo crkvene pjesme s dječjim zborom :) Bilo je to obilježavanje sv. Patricka na poseban, irsko-hrvatski način… :)Skandinavija je također krasna, posebno ljeti kada su ugodne temperature, a dani traju do ponoći… samo vam za dobar provod treba dubok džep, piva je oko 80 kuna…

GDSI: Poznat si i kao koktel majstor, zar ne?

Kris: O, da, da! Nakon stresnog i dugog radnog dana te napornih teniskih mečeva i treninga treba se opustiti i popiti kapljicu-dvije-malo više… (nemoj da sad ovo ispadne da sam kroner).

GDSI: Najdraži koktel?

Kris: Uglavnom sve što ima gina u sebi. Ali najviše od svega volim domaće istarske rakijice – rogačica, smokva, medica, i to dobro ohlađene… to su mi najbolje prijateljice… :) uvijek imam poveću zalihu.

GDSI: Također poznat si i kao veliki poznavatelj odbojkaških i teniskih rezultata. Reci nam koji je tvoj pick za osvojenje Roland Garrosa u muškoj i ženskoj konkurenciji, a tko za broj 1 na kraju godine?

Kris: Iskreno, sve manje pratim tenis, ali siguran sam da će osvojiti Serena i Nadal. Serena i nema dostojnu protivnicu, nitko joj nije ravan kad igra svoju igru. A Nadal je kralj zemlje, bez obzira što su je ubrzali zadnjih godina. Volio bih da Nadal ponovno bude broj 1 na kraju godine, nakon prošle sezone s ozljedama, zaslužio je vrh ove. Kod tenisačica će sigurno biti Serena.

GDSI: Da li si bio uživo na nekom velikom turniru?

Kris: Samo na PBZ Zagreb Indoorsu za vrijeme turnira. Bio sam u Umagu, čak sam i igrao na centralnom terenu. Posjetio sam i kompleks u Halleu, ali nažalost ne za vrijeme turnira. Predivan je cijeli kompleks, ti travnati tereni izgledaju predobro. Vidio sam još neke stadione na kojima se odigravaju ATP turniri, kao Monte Carlo, Barcelona i Hamburg. Naravno da bih volio na jedan od grand slamova.

GDSI: Koji ti je najdraži?

Kris: Wimbledon. Ali onaj sa starom travom! Do 2001 kad je Ivanišević osvojio! Uvijek sam najviše volio gledati servis-volej igrače, pogotovo na travi.

GDSI: Omiljeni ATP igrači i omiljena WTA igračica?

Kris: Definitivno Patrick Rafter. Zbog njegove agresivne igre i smirene pojave na terenu, te zbog činjenice da je i u za tenis poodmaklim godinama, uspio osvojiti grand slam i doći do broja 1. Uvijek je izgledao cool i neopterećeno na terenu, kao da igra samo iz vlastita gušta. Volio sam i Agassija, jer se nekoliko puta vraćao iz otpisanih, te je uvijek prkosio ATP-u i organizatorima turnira, pogotovo onima u Wimbledonu.
Od tenisačica bih ipak izdvojio Moniku Seles, ne samo zato i što smo isto godište i potječemo tamo iz susjednih krajeva. Bila je prva koja je igrala agresivan tenis, bila je dominantna u mladim danima. Prava je tragedija što joj se dogodilo u životu. Inače bi sada imala puno više grand slamova i drugih velikih turnira uz svoje ime. Također sam volio gledati Justine Henin, jer je izvukla maksimum iz svojih mogućnosti, te Lindsay Davenport, jer je imala najčišće udarce i voljela je svaku potegnuti.

GDSI: A idealni GDSI igrač od igrača protiv kojih si imao priliku igrati (servis, forhand, backhand, brzina, smeš, volej, čitanje igre, kompletnost)

Kris: Definitivno je najkompletniji igrač s kojima sam dosad igrao Luka Vidović. Imao sam još priliku igrati i protiv odličnog Hrvoja Budinčevića.
A od ostalih, nas „smrtnika“ izdvojio bih sljedeće:
Servis i smeš – Luka Erceg
Forhand – moj ravni, te Lombajev sa spinom
Backhand – Mario Sermek, te onaj dvoručni slajs Marka Rkmana (izgleda grozno, ali je jako učinkovit :))
Brzina i kretanje – Danko i Đino
Volej – Kenan Mačkić, uz kretanje na mreži Slavena Vuletića
Čitanje igre – Hrvoje Čule
Pronicljivost – Tomo Helman,
I svakako borbenost Vjekoslava Pauna, protiv njega imaš osjećaj da meč nikad nije gotov.

GDSI: Kralj si tajčija. 6 pobjeda i samo jedan poraz! Jel iskustvo razlog tome ili nešto drugo?

Kris: Aludiraš sada na moje godine i dugi teniski staž, ha? :) Tajči je uglavnom lutrija, meni sigurno pomaže što uvijek u ligaškim mečevima igram svoju igru, udarim kad god je prilika, bez obzira na rezultat. Opuštenost, iskustvo, sve po malo. I naravno da boli kad izgubiš u tajčiju, onda si misliš da je bilo bolje da si izgubio u dva seta.

GDSI: Nešto za kraj - Što biste kao iskusni igrač na zalasku karijere savjetovali mladim i perspektivnim igračima?

Kris: Rekao bih im: Imate vremena u sljedećih 20 godina! Teren je vaš! Samo polako, nemojte žurit da ne izgorite premladi! Šala na stranu, što bih im ja mogao reći? Da opale svaku loptu – drugo i ne znam igrati. Nikad nisam mogao dugo prebacivati lopticu. Priznajem da drugi igraju pametnije, i zato mi je protiv njih teško pobijediti.

GDSI: Da li tu i tamo trenirate te mlade talente?

Kris: Ne, nemam tih afiniteta. Uostalom, danas je igra ostala sve manje napadačka, a sve više obrambena. Nije to moj stil.

GDSI: Kakav je to stil?

Kris: Napadački. Danas je sve podređeno rezultatu, pa tako i igra. Ja svoju sigurno neću mijenjati pod stare dane da bih ostvario pobjedu-dvije više. Ako ne mogu pobijediti na svoj način… pokušat ću u sljedećem meču… :)

GDSI: S kojim igračem bi usporedili svoj stil igre?

Kris: Agassi.

GDSI: Zbog frizure?

Kris: Da, i ja sam nekad imao dulju kosu… hahaha. Ali naravno ponajviše zbog ravnih udaraca.

Kris Lazar

Ime i prezime
Kris Lazar
Godište
1974.
U ligi od
12.4.2012.
Kvart
Knežija
Igra
Desnom rukom
Omiljena podloga
Tepih

Prošli razgovori

20.02.2016. - Mario Milas

15.08.2015. - Ivan Labaš

22.02.2015. - Nenad Jakšić

21.01.2015. - Ivan Soldo

06.02.2014. - Vedran Mucić

11.01.2014. - Tomislav Đerek

18.11.2013. - Mateo Papić

06.06.2013. - Kris Lazar

13.03.2013. - Dražen Zrno

28.02.2013. - Franko Matešić

20.02.2013. - Vjekoslav Paun

13.02.2013. - Saša Kalac

06.02.2013. - Vedran Ljubej

01.02.2013. - Tomislav Lukičić

24.01.2013. - Viktor Obrol

16.01.2013. - Tomislav Jurčić

08.01.2013. - Kenan Mačkić

02.01.2013. - Đino Kralj

25.12.2012. - Mario Sermek

19.12.2012. - Danko Greiner