Početna
Igrači
Rezultati
Rang liste
Tablice
Turniri
Hall of fame
Interviews
LiveScore
Manager
Team cup
Treniranje
Blogovi

Aktualna sezona

1. Liga
1. Nenad Jakšić 436:233:2410
2. Vladimir Vučković 436:227:2110
3. Goran Kovačić 424:436:388
4. Tomislav Brkljačić 424:425:318
5. Ivan Leskovar 100:85:121
Detalji

Zadnji rezultati

16.10.21. - 4D. Liga - Trnje
Tomislav Jurčić477
Nikola Bekavac666
16.10.21. - 3B. Liga - Trnje
Neven Horvatić66
Dalibor Poplaša32
16.10.21. - 7A. Liga - Ponikve
Domagoj Mandić66
Srđan Hebar41
16.10.21. - 10B. Liga - Trnje
Ivan Mijić77
Tomo Brkić55
16.10.21. - 6F. Liga - Velesajam (pav. 6)
Krunoslav Lovrić66
Ivan Lekšić31
16.10.21. - 5H. Liga - Tenis centar Tolić
Vedran Benić7610
Domagoj Tomec577
16.10.21. - 9B. Liga - TK Špansko
Dejan Ljuština66
Tomislav Pržulj01
16.10.21. - 9G. Liga - Oranice
Zvonimir Tomečak66
Edin Humić12
16.10.21. - 7C. Liga - Ponikve
Dario Pavlović66
Tomislav Jurašić21
16.10.21. - 2B. Liga (ž) - Zagi - Velesajam pav 6
Marija Vašarević6615
Maja Baumschabel2313

INTERVIEW TJEDNA

18.11.2013.
Mateo Papić: "Najviše volim igrati protiv Vjekoslava Pauna i Tihomira Grbca.
A što se guštanja u igri tiče tu mi je
najbolje bilo kada sam igrao i trenirao s Tanjom Kalac...."


Razgovarao: Tomislav Jurčić

GDSI: Za početak da te pitamo, pošto studiraš na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu, ima li nafte u Hrvatskoj i, ako je ima, da li je to dosta da se izvučemo iz krize? ?

Mateo: Naravno da ima, osobito na području Ivanić grada. Čak sam igrao i tenis u blizini naftnog polja :) Nažalost, nafte u RH je nedovoljno da nas izvuče iz krize :(

GDSI: Kako si saznao za GDSI?

Mateo: Saznao sam putem facebooka,moje najdraže društvene mreže. Pojavio se oglas s linkom sa strane i ja sam kliknuo i zainteresiralo me. Jedan od rijetkih korisnih oglasa na facebooku otkad ga koristim :)

GDSI: U svojim ranijim godinama si trenirao tenis. Koliko je to bilo ozbiljno, da li si bio rangiran u HTS-u i na kojem mjestu?

Mateo: Mama je htjela da igram tenis samo preko ljeta dok nema nogometnih treninga. Najprije je počelo čisto iz zabave koji put tjedno ali najednom odustao sam od nogometa i posvetio se tenisu. Definitivno mi se više svidjelo trenirati individualni sport jer nikad nisam volio ovisiti o drugim igračima, ili oni o meni. Prvih par godina je bila zabava i zezancija. Tada sam počeo s učestalim izlascima, mama i tata su se zabrinuli te mi zabranili često izlaženje. Umjesto izlazaka počeo sam intenzivno igrati tenis, individualni treninzi skoro svaki dan. Nažalost, nisam ostvarivao zavidne rezultate na HTS razini, tu i tamo je bila koja pobjeda. Najveći uspjeh mi je bilo 2.mjesto u županiji na turniru do 16 god. I još nekoliko pehara i medalja iz igre parova. Najbolji rang ostvario sam s 16 godina kada sam na kraju sezone bio negdje oko 60.-tog mjesta u Hrvatskoj.

GDSI: Već si nešto više od godine i pol s nama u GDSi-ju pa bih te molio da nam opišeš svoje dojmove općenito o ekipi u ligi, sustavu natjecanja, GDSI turnirima...

Mateo: Moji dojmovi su samo pozitivni, gotovo da i nemam negativnih iskustava. Ekipa u ligi je super i uvijek jedva čekam svaki svoj sljedeći meč. Sustav natjecanja je idealan što se mene tiče, mislim da mi niti jedan drugi sustav ne bi odgovarao poput ovog. Što se tiče GDSI turnira neću biti zadovoljan dok ne osvojim pehar, teško mi je reći bilo što o tim turnirima kada uvijek naletim na Sašu Kalca i on me pojede najčešće tamo negdje oko ručka. Sve pohvale organizatorima turnira koji se trude da svaki sljedeći turnir bude bolji od prethodnog. I naravno pohvale „gazdi“ Danku na ideji GDSI lige, i svaka mu čast što je nekoliko godina sam vodio našu ligu.

GDSI: Nedavno si odigrao 50. ligaški meč, ovim putem čestitke na tome, pa možemo reći da si sakupio određeno iskustvo ligaških mečeva. Koliko je po tebi iskustvo bitno?

Mateo: Nažalost, moram Vas rastužiti ali moj 50. službeni meč dolazi u subotu, 16.11. protiv Gorana Tišljarića. Naime na proljeće sam trebao imati susret u ranim jutarnjim satima s Vjekom Težakom, no on mi je otkazao taj susret negdje u vrijeme mog buđenja te sam ja onako pospan i frustriran sebi upisao rezultat kao da smo igrali. Žao mi je samo što taj rezultat još nije izbrisan. Ne znam što reći za iskustvo, svakako je bitno, ali ponekad ni iskustvo ne pomaže. Iskustvo je važno ako znaš naučiti iz proteklih mečeva, osobito onih koje si izgubio. Nažalost , ja sam prerijetko dosad učio.

GDSI: Ova mjesec igraš 2.A ligu, s Milasom, Jurčićem, Grubelićem i Tišlljarićem. Kakve su ti šanse za osvajanje/ostanak?

Mateo: Dobio sam jaku grupu, pošto sam krenuo porazom protiv Jurčića ne znam što reći za dalje i čemu se nadati. Idem igrati pa što bude. Uvijek su cilj samo pobjede. Priča se da je Milas strašno jak kada dosegne radnu temperaturu. Tišljarića sam dobio u parovima, ali to je sasvim druga priča. Grubelića sam jedanput gledao i stvarno lijepo igra, sva sreća pa i ja znam dobro odigrati. Pošto u subotom navečer idem van, vidjet ćemo kakav će biti nedjeljni meč protiv Grubelića i da li će izlazak ostaviti traga na meni :)

GDSI: Poznat si kao igrač koji voli udarati cijeli meč i pimplanje te baš ne zanima pa bih te molio da nam kažes, po tvom mišljenju, da li ti to donosi više koristi ili ti odmaže u rezultatskom smislu?

Mateo: Ne znam gdje si vidio udaranje kod mene jer je rijeđe nego pimplanje :) Više cijenim „Španjolski“ tip tenisa nego onaj pravi napadački tenis. Problem napadačkog tenisa otvara pitanje što ako ti lopte ne ulaze gdje želiš? A što se pimplanja tiče postavlja se pitanje imaš li snage pimplati cijeli meč, vrijedi li čekati protivnikovu pogrešku? Ja igram nešto između jednog i drugog načina igranja, ovisi kako mi se taj dan igra i kakav je protivnik. Svatko bira ono u čemu se osjeća sigurnije. Rezultat ovisi o mnogo faktora tako da stvarno ne znam da li pomaže ili odmaže.

GDSI: Sjećaš li se (bez gledanja na web) s kim s odigrao prvi ligaški meč, koji je bio rezultat te da li je bilo treme prije meča?

Mateo: Igrao sam protiv Ivana Kovačića, na Trnju u balonu. Pobijedio sam ga ja mislim 61 62. To mi je bio prvi meč uopće nakon osam mjeseci pauze od loma noge na teniskom terenu. Bila je prisutna trema i ponajviše strah. Cilj nije bio pobijediti Ivana već je trebalo pobijediti strah hodanja tj.trčanja na terenu. Jedva sam čekao povratak tenisu tako da mi je ta pobjeda bila jedna od najdražih u životu. Sjećam se i jedne Ivanove rečenice kada smo se upoznali, citiram: Ti imaš torbu za tenis, ti si sigurno neki profesionalac. :)

GDSI: Kako se pripremaš za mečeve? Da li se pripremaš isto za meč s nekim s kime si već igrao kao i za meč s nekim novim igračem?

Mateo: Priprema je uvijek ista. Dobro se najedem, pogledam se u ogledalo i kažem „Mateo, moraš pobijediti“. I obavezno slušam (najčešće lošu) glazbu na putu prema tenisu. Ako je protivnik kojeg znam onda tu i tamo razmislim gdje mu moram igrati ako želim pobijediti.

GDSI: Prisutan si i u ligi parova. Na početku si igrao s Bojanom i imali ste jako dobre rezultate, tj. izgubili ste 2 od 8 mečeva i osvojili 2. mjesto na turiniru parova u Jazbini. Zimsku sezonu si krenuo parove s Jurčićem te ste loše otvorili sezonu s 3 poraza za redom. Predviđanja u teniskim kuloarima GDSI-ja su bila da ćete pucati na vrh pa nam objasni otkud tako loš start.

Mateo: Oduvijek sam imao puno uspona i padova. Sada je loš start isključivo zbog naše loše koncentracije u ključnim trenucima (break lopte) i sl. Definitivno možemo igrati sa svima i svih pobijediti samo se treba sve posložiti. Još uvijek nam fali da jedan povuče drugog u trenucima kada nam ne ide. Zasad ili obojica igramo u istom trenutku sjajno ili smo obojica tragični. Ovaj mjesec je također nezgodna skupina, ali nadam se kako će već susretom protiv legende naše lige Dražena Zrne i njegovog partnera Krune Lovrića otpočeti naš pobjednički niz :)

GDSI: Da li igraš još kakvu ligu, piramidu izvan GDSI-ja, ako da onda nam malo usporedi kvalitetu tih liga s GDSI-jem.

Mateo: Ne igram. Ova liga je odlična i ne treba mi više liga, a i za ostalo treba i vremena i novca. Igrao sam davno ligu parova s bratom i tada smo svih naljutili pošto smo bili kojih 30 godina mlađi od većine parova pa je to potrajalo svega dvije sezone.

GDSI: U dosadašnjih 50 ligaških i 30 prijateljskih mečeva, možeš li izdvojiti najdraži?

Mateo: Pobjeda protiv Ivana Kovačića na početku GDSI lige. Zatim pobjeda u prijateljskom meču protiv Đine Kralja također negdje na početku moje avanture(Ožujak 2012.). Pobjeda protiv Hrvoja Kralja u 2.ligi u ožujku(Nisam izgubio niti jedan servis cijeli meč). Poraz od Brune Grubišića u sitnim satima u Maksimirskoj dvorani u ožujku. Pobjeda protiv Kristijana Lazara u 3. Ligi u travnju.

GDSI: Protiv koga ti ja najlakše igrati a protiv koga najteže i zašto? Postoji li netko iz lige s kime bi mogao satima guštati na terenu?

Mateo: Najviše volim igrati protiv Vjekoslava Pauna i Tihomira Grbca. A što se guštanja u igri tiče tu mi je najbolje bilo kada sam igrao i trenirao s Tanjom Kalac. Najteže mi je igrati protiv Ivana Labaša jer ga toliko želim pobijediti a uvijek odigram tragičan tenis i izgubim. Izdvojio bih i da je najteže protiv partnera Tomislava Jurčića jer svojom borbenošću i upornošću ima odgovor na svaki moj napad i svako moje rješenje.

GDSI: Poznato je da i tvoj brat igra tenis, tko je bolji?

Mateo: Definitivno je on bolji. Talentiraniji je i pametniji dok igra. Teško je predvidjeti gdje će odigrati. Najčešće on pobijedi. Ja dobijem samo kada sam koncentriran i strpljiv, a to je nažalost možda dva-tri puta godišnje.

GDSI: Kao i većinu ispitanika prije tebe, molim te da sastaviš idealnog GDSI igrača u svakom aspektu igre, slobodno upotrijebi što više aspekata.

Mateo: Uzeo bih forhand od Kristijana Lazara, svoj backhand, kretanje po terenu od Brune Grubišića, borbenost od Tomislava Jurčića, servis od Hrvoja Budinčevića, glavu od Hrvoja Kralja, volej od Slavena Vuletića, kratke lopte od Hrvoja Budinčevića. Nemojte misliti da se šalim :)

GDSI: Najdraži igrač na ATP touru, najdraža igračica na WTA touru, uz obrazloženje. Bonus pitanje, najzodniji igrač :-) i igračica?

Mateo: Najdraži igrači David Ferrer i Nikolaj Davydenko. Najzgodniji Fabio Fognini i Marcos Baghdatis :), a kod igračica je teško reći pošto ne volim uopće ženski tenis ali izdvojit ću Serenu Williams i Justine Henin. Najzgodnija Sabine Lisicki i Nicole Vaidisova, Anastasia Pivovarova i Arantxa Rus.

GDSI: Uspio sam pronaći tvoj blog na netu (moram te zašpotat jer si ga malo zapustio). O čemu tamo pišeš, zašto i zašto već skoro 5 mjeseci nisi ništa pisao? Ovo ti je idealna prilika da izreklamiraš blog :-)

Mateo: Malo sam ga zapustio jer uvijek želim pisati o nečem o čemu bi ljudi čitali i želim pisati kada sam inspiriran, a i kada imam vremena. Planiram ubrzo opet pisati. Pišem zato jer volim puno pisati i volim prepričavati razne stvari, volim kada mogu nasmijati druge. Neću ga posebno reklamirati jer ne želim da se točno zna tko stoji iza njega, oni koji me poznaju znat će kako me potražiti i kako zovem blog :)

GDSI: Tko je Mateo izvan tenisa?

Mateo: Hmmm…Ja sam evo student koji voli tenis, naravno samo igrati tenis. Volim pratiti većinu sportova i komentirati ih s drugima. Najviše pratim nogomet i to isključivo 1.HNL(svi mi se čude :) ), strani nogomet me zanima jedino ako vidim neki gol Zlatana Ibrahimovića jer se divim tom čovjeku. Volim odlaziti većinom na nogometne utakmice, u zadnje vrijeme najviše odlazim na utakmice Lokomotive, Dinama i Rijeke. Čim nađem vremena planiram otići na KHL u Dom sportova te na neku domaću utakmicu NK Hrvatski Dragovoljac pod uvjetom da se igra u Sigetu. Osim toga obišao sam sva okretišta tramvaja u gradu Zagrebu, neka sam otišao vidjeti samo zato jer sam ih želio vidjeti. U slobodno vrijeme osim tenisa gledam filmove i serije te volim kuhati.Najviše volim talijansku i meksičku kuhinju. Volim izlaziti i to najčešće tamo gdje se pušta loša glazba (ona s područja Balkana), najviše volim izaći u Platinum na Maksimiru. Izdvojio bih još klub Roko i Team :) Važno je istaknuti da se volim družiti s curama ali nemam curu zato jer se ne osjećam usamljeno pa smatram kako nije potrebno biti u vezama. Tu i tamo poželim curu ali onda me prođe jer shvatim da mi je život lijep. Još bi jedino spomenuo kako volim putovati, od većih i poznatijih gradova bio sam u Barceloni, Nici, Monte Carlu, Veroni, Ljubljani, Munchenu, Beogradu. Planiram za mjesec dana otići u Prag i Beč. To je ukratko to o meni van tenisa. :)

GDSI: Makar dolaziš iz Rijeke navijaš za zagrebački Dinamo. Ideš li na tekme, pratiš li redovito zbivanja oko kluba? Kako kometiraš da je u zadnje vrijeme Dinamo po nekima 3. Hrvatski klub iza Rijeke i Hajduka.

Mateo: Navijam za Dinamo otkad je Rijeka 1999.godine nepravedno izgubila naslov prvaka, razlog je bizaran ali nikad više nisam promijenio svoju odluku i ne žalim zbog toga. Išao sam na tekme dok se nisu pojavile „crne liste“. Zadnja tekma od Dinama koju sam gledao je bila protiv Černomoreca, tada mi je bilo žao svih onih 15kn koje sam dao za ulaznicu jer sam shvatio da Dinamo neće biti pravi dokle god za njega igraju preplaćene zvijezdice. Dinamo će opet biti pravi kada za njega budu igrali domaći dečki koji ispod dresa nose majicu: ponosan kaj sam purger! Dinamo je po situaciji u klubu trenutno zadnji u ligi, ali po igračima je definitivno najjači i ne vidim razlog da ga trenutno netko skine. Hajduk i Rijeka su promijenjivi kao vrijeme u Rijeci, malo sunce malo kiša.

GDSI: Da se dotaknemo jedne aktualne teme u Hrvatskoj. Građanska inicijativa "U ime obitelji" predala je više od 740 000 potpisa Saboru Hrvatske za raspisivanje referenduma da u Ustav uđe da je brak zajednica muškarca i žene. Nećemo te pitati da li si za ili protiv ali ćemo te pitati što bi ti htio da uđe u Ustav?

Mateo: Odgovorit ću i na pitanje na koje se ne traži odgovor.Glasat ću PROTIV. Razlog je jednostavan, roditelji su me oduvijek učili da smo svi jednaki i zato se i želim držati toga. Svi smo mi jednaki i svi imaju jednaka prava i zato sam definitivno protiv. Nema potrebe da išta ulazi u Ustav, sve su to gluposti i mazanje očiju te prodavanje magle.

Mateo Papić

Ime i prezime
Mateo Papić
Godište
1992.
U ligi od
04.3.2012.
Kvart
Voltino
Igra
Desnom rukom
Omiljena podloga
Zemlja

Prošli razgovori

20.02.2016. - Mario Milas

15.08.2015. - Ivan Labaš

22.02.2015. - Nenad Jakšić

21.01.2015. - Ivan Soldo

06.02.2014. - Vedran Mucić

11.01.2014. - Tomislav Đerek

18.11.2013. - Mateo Papić

06.06.2013. - Kris Lazar

13.03.2013. - Dražen Zrno

28.02.2013. - Franko Matešić

20.02.2013. - Vjekoslav Paun

13.02.2013. - Saša Kalac

06.02.2013. - Vedran Ljubej

01.02.2013. - Tomislav Lukičić

24.01.2013. - Viktor Obrol

16.01.2013. - Tomislav Jurčić

08.01.2013. - Kenan Mačkić

02.01.2013. - Đino Kralj

25.12.2012. - Mario Sermek

19.12.2012. - Danko Greiner