Početna
Igrači
Rezultati
Rang liste
Tablice
Turniri
Hall of fame
Interviews
LiveScore
Manager
Team cup
Treniranje
Blogovi

Aktualna sezona

1. Liga
1. Nenad Jakšić 436:233:2410
2. Vladimir Vučković 436:227:2110
3. Goran Kovačić 424:436:388
4. Tomislav Brkljačić 424:425:318
5. Ivan Leskovar 100:85:121
Detalji

Zadnji rezultati

16.10.21. - 3B. Liga - Trnje
Neven Horvatić66
Dalibor Poplaša32
16.10.21. - 7A. Liga - Ponikve
Domagoj Mandić66
Srđan Hebar41
16.10.21. - 10B. Liga - Trnje
Ivan Mijić77
Tomo Brkić55
16.10.21. - 6F. Liga - Velesajam (pav. 6)
Krunoslav Lovrić66
Ivan Lekšić31
16.10.21. - 5H. Liga - Tenis centar Tolić
Vedran Benić7610
Domagoj Tomec577
16.10.21. - 9B. Liga - TK Špansko
Dejan Ljuština66
Tomislav Pržulj01
16.10.21. - 9G. Liga - Oranice
Zvonimir Tomečak66
Edin Humić12
16.10.21. - 7C. Liga - Ponikve
Dario Pavlović66
Tomislav Jurašić21
16.10.21. - 2B. Liga (ž) - Zagi - Velesajam pav 6
Marija Vašarević6615
Maja Baumschabel2313
16.10.21. - 4C. Liga - Top Spin
Petar Mlinarić366
Dominko Blažević613

INTERVIEW TJEDNA

11.01.2014.
Tomislav Đerek: "Nažalost nisam baš mlada teniska nada pa ću reći da mi je želja jednom iskusiti kako je to biti u prvoj ligi"


Razgovarao: Fran Mirtl

GDSI: Tomislave, poznat si po tome da si jako svestran. Imaš puno hobija, što sportskih a što onih nevezanih uz sport. Možeš li nam reći malo više o sebi i svojim hobijima?

Tomislav: Pa ne znam točan razlog zašto je to tako, ali što god probam svidi mi se (molim te nemoj ovo izvlačiti iz konteksta). Pa tako sam kao mali počeo igrati nogomet i zavolio ga, isto je bilo sa tenisom, sport općenito. Kasnije kad sam počeo zarađivati, e onda sam si mogao i priuštiti neke stvari, pa sam počeo svirati gitaru, vozit bicikl po brdima i dolinama, ronio sam na dah, po zimi bordam, fotografija je isto našla svoje mjesto. Jedini problem je to što mi je sve to super, a vremena je malo :-(

GDSI: Ovo sa gitarom zvuči jako zanimljivo. Da li si gitaru počeo svirati radi sebe, radi djevojaka i što misliš, da ti damo zadatak da na Cvjetnom trgu odsviraš „Smoke on the water“ od Deep Purpla, da li bi zaradio nešto novaca?

Tomislav: Gitara je došla kao nastavak ljubavi prema muzici, jednostavno sam ju počeo svirati radi sebe. Uglavnom za vrijeme faxa sam odlučio da ću si kupit gitaru i kupio sam, iako nisam znao gotovo ništa o sviranju. Osvojit djevojku gitarom mi je zvučalo kao znanstvena fantastika jer baš i nemam sluha za sviranje i pjevanje. U muzičku školu nisam nikad išao, sve što znam naučio me moj prijatelj Google, tako da se ne bi baš proslavio na Trgu, eventualno da platim nekome da me sluša.

GDSI: Ajmo sada malo na tenis, pa ćemo onda kasnije opet o ostalim temama. Kada si počeo igrati tenis? Da li si ga ikada trenirao ili si samouk igrač?

Tomislav: Tenis sam počeo igrati u osnovnoj školi, taman prije rata. Došao je oglas u školu da se otvara škola tenisa i ja sam odmah starce nagovorio da me upišu. Iskreno mislim da bi se upisao na bilo što, srećom pa je na kraju to ispao tenis, a ne recimo umjetničko klizanje :-) Trenirao sam godinu dana, bio možda na 3 turnira u Zagrebu gdje sam izgubio svaki put u prvom kolu. Nažalost tada je počeo rat i morao sam prekinuti sa tenisom. Nakon tih ratnih godina ponovo sam počeo igrati tenis sa svojim prijateljem iz osnovne škole, Andrijom, kojeg sam konačno uspio nagovoriti da se pridruži nama u ligi. Mi smo igrali rijetko, malo češće po ljeti, a po zimi uglavnom ništa. I to je tako trajalo do GDSI lige :-)

GDSI: Klasično pitanje, kada i kako si čuo za GDSI? Što te ponukalo da se pridružiš ovoj ligi koja se počela širiti brže nego što prosječan penzioner potrči prema praznom mjestu u tramvaju?

Tomislav: GDSI liga je došla kao frustracija na veliki nogomet kojeg sam trenirao od svoje 6-te godine. Cijelo vrijeme sam igrao veliki nogomet u nekoliko klubova u Zagrebačkoj ligi, a taj nogomet je s vremenom postao komedija. U trenutku kada su treninzi postali skroz neozbiljni, kada se vagalo dal ćemo na teren ili na pivu, odlučio sam potražiti novi sport gdje ću moći ispucati svu energiju iz sebe. Srećom pa je već tada Danko uspio napraviti velike stvari sa GDSI ligom i web stranicom pa za mene nije ostalo ništa drugo nego se priključiti. Znači bilo je dovoljno samo da prosurfam internetom i potražim najbolju tenisku ligu u Zagrebu.

GDSI: Osim po tenisu, široj GDSI javnosti si se predstavio i video uratcima. Nisu kao oni od Kim Kardashian ili jedne poznate hrvatske glumice, a sada pjevačice u usponu, ali privukao si mnogo simpatija sa svojim snimanjem mečeva. Koju opremu koristiš za samo snimanje i kasnije za obradu videa?

Tomislav: Da su kao od Kim mislim da bi se LIGA proširila izvan granica EU. Pa jedan od razloga je taj što radim na jednoj televiziji. A tamo radim jer sam još na faksu (FER) shvatio da su mi audio i video informacija jako zanimljive. Tako se ja tu i tamo igram sa zvukom i slikom, onak čisto amaterski... A kad sam počeo igrati ligu vidio sam koliko je ona super i koliko su ljudi u njoj zakon. Nakon toga cijela priča o snimanju mečeva je meni čista uživancija i zafrkancija s kojim tu i tamo uspijem razveseliti igrače. Nažalost fali malo više vremena za sve to. A od opreme posuđujem Go Pro kameru od naših ligaša Ivana Pažura i Andrije Hrena, obradu nastavljam sa aplikacijama Edius, Adobe After Effects i Photoshop. I to sve radim u sitnim noćnim satima tako da nemojte očekivati prevelika remek djela, i da, ne mogu napraviti da mi izgledamo kao profesionalci :-)

GDSI: Nastavno na proteklo pitanje, uz video materijale počeo si i raditi wallpapere za turnire, covere za GDSI facebook stranicu koju administriraš i slično. Da li je moguće da to sve radiš iz gušta ili je to dio paklenog plana za infiltraciju u GDSI odbor?

Tomislav: Gušt i samo gušt. Svaka čast odboru na svemu što radi jer to je i velika odgovornost. Meni je ovako draže kad nemam obavezu, a ipak s nečim tu i tamo pomognem ligi u njenoj promociji. Što se facebooka tiče to je prva stvar za koju sam se obavezao da ću raditi za ligu zajedno s još nekoliko igrača, i to me veseli jer je taj dio totalno neozbiljan i zabavan. Za sada su sve fotografije i objave pristojne te se nadamo da će ostati pod kontrolom :-)

GDSI: Kada sam već spomenuo odbor, da li bi prihvatio poziv u isti? Ostavio si dojam osobe koja bi mogla puno pridonijeti razvoju lige, pa me zanima da li imaš još nekih ideja i hoćeš li ih iznijeti javno ili ćeš to ostaviti za tuširanje s ostalim članovima odbora?

Tomislav: Pa mislim da se moram prvo kandidirat, zar ne? Pa ako bi si mogao namještati skupine i dodjeljivati bodove onda bi :-) Naravno da se šalim, ipak trenutačno mi je draže biti van odbora gdje se ne moram baviti sa ozbiljnijim stvarima. A s vremenom ko zna jer imam namjeru ostati jako dugo u ovoj ligi pa za jedno 10 – 15 godina... Zaboravio sam spomenuti da obavljam funkciju tajnika u jednom nogometnom klubu pa mi je to trenutno dovoljno što se tiče logistike. I samo da napomenem da se najbolje ideje rađaju pod tušem pa je logično da se i na taj način predstavim odboru, zar ne :-)

GDSI: Možda nisam trebao pitati ovo za tuširanje, ajmo mi rađe nazad na tenis. U ligi si sada malo dulje od godinu dana i variraš između 3. i 4. lige. Sada si bio na pragu ulaska u drugu. Možeš li dati usporedbu jačine lige prije godinu dana i sada? Nije tajna da si bio uzeo i par sati treninga kod jednog od GDSI trenera, jel ti je to pomoglo i koliko i hoćeš li opet trenirati?

Tomislav: Sa ligom sam počeo točno prije godinu dana s početkom zimskog dijela. Lige su trenutačno jače i puno više je dobrih igrača a djeluje mi da se nekako i smanjuje razlika između vrha i dna, kao da svi mi zajedno po malo napredujemo. Smatram da je tako i sa mnom, u godini dana sam puno napredovao ali više u tehnici nego u rezultatima iako evo i rezultati su počeli dolaziti. Trudio sam se da si korigiram udarce, kako bi kasnije mogao jako kvalitetno igrati tenis. Iako volim pobijediti ipak mi je draže izgubiti meč ali uživati u lijepom tenisu. Istina da sam radio neko vrijeme sa Brunom i mogu reći da mi je to bila najpametnija odluka što se tenisa tiče. Evo danas ubirem rezultate tih treninga, osvajam bodove a i uživam u svojoj igri :-)

GDSI: Ima li neki igrač kojeg nisi pobijedio, a to ti je velika želja, tj jel općenito imaš koji meč za izdvojiti od odigranih i zašto?

Tomislav: Ima puno tih igrača, iskreno imam želju pobijediti svakog igrača kojeg još nisam. Od tih nepobjeđenih izdvojio bih Dombaja, Jurčića, Lazara, Vuletića... To su po meni jako kvalitetni igrači u gornjem djelu GDSI lige i svakome od njih sam uspio uzeti set tako da smatram da uz malo više rada će doći i koja pobjeda. Što se mečeva tiče, pobjeda protiv Mačkića ovaj mjesec u ligi mi je bila prava drama, uspio sam u dva navrata preokrenut rezultat i na kraju doći do pobjede. Kenanu je falilo koncentracije da poveće vodstvo pretvori u pobjedu, ali eto malo sreće i okrenulo se na moju stranu. S tom pobjedom sam vidio da mogu igrati protiv jačih igrača pa mi je taj meč nekako djeluje kao prekretnica u mojoj igri i rezultatima.

GDSI: Malo sam se oporavio od one vizulizacije tuširanja tebe s odborom, tako da možemo nastaviti i sa drugim pitanjima. Čime njeguješ frizuru, jer na svim slikama je vidljivo da je svaka dlaka na svom mjestu i navodno se priča da u tenis torbi uvijek imaš mali nesseser i gel za kosu? Je li to istina ili su to mučke provokacije?

Tomislav: S pravom gušćom mašću :-) Pa iskreno ne znam, ti mi djeluješ više fasciniran s mojom frizurom nego ja. S obzirom da Kenan stalno traži sponzora (Sponzor me I'm Good) i ja sam odlučio da nađem nekog sponzora. Možda mi za to pomogne moja frizura…

GDSI: S obzirom da smo se dotakli teme stylinga, reci nam kao dobitnik nagrade "Ana Kurnikova" za 2013. godinu, kako se osjećaš i što to znači za tebe.

Tomislav: Pa što se nagrade tiče moram priznati da sam oduševljen, ne toliko što sam ja osvojio u toj jednoj kategoriji nego općenito što su uvedene te nagrade i priznanja za odrađenu godinu. Sama dodjela tih nagrada je bila posebna, baš smo djelovali kao super ekipa i zajednica i nadam se da nećemo prekinuti tu tradiciju. Moje priznanje je već na zidu i moram priznati da sam ponosan. Nikad nisam mislio da će zafrkancija sa bojama žica za rekete, znojnika i majica rezultirati ovakvom nagradom. A osim toga već vidim da se konkurencija zaoštrava za sljedeću godinu :-)

GDSI: Idemo sada na par brzopoteznih pitanja

Tomislav:
Nogomet ili tenis? Tenis
Nadal ili Federer? Federer
Narodna muzika ili si normalan dečko? Čista normala
Brinete ili plave? Plave
Messi ili Ronaldo? Iniesta
Ronjenje ili snowboarding? Snowboarding

GDSI: U intervjuu si dosada spomenuo preko nekoliko sportova kojima se baviš plus sviraš gitaru, što je poznato da privlači žene. Da sada obožavateljice nebi navalile, jesi li zauzet ili da objavimo i broj mobitela ovdje?

Tomislav: Ja nemam iskustva da to sve privlači žene, ili sam skroz neuspješan što se toga tiče. Što se broja tiče, sve je dostupno registriranim igračima i igračicama pa ako netko baš jako želi broj onda reket u ruke i u GDSI ligu :-)

GDSI: Kako se se uspijevaš organizirati uz sve svoje aktivnosti?

Tomislav: Pa organizacija je ključ svega i malo neispavanosti. Ali prvo da razjasnimo, ja ne uspijevam sve to uskladiti jer bi inače bio svaki dan na teniskom terenu. Ovako uspijem 2 - 3 puta tjedno odigrati teniski meč i za sada sam ja zadovoljan, to je za moje godine dosta :-)

GDSI: Na kakva mjesta zalaziš? Hoćeš li po zimi otputovati na neko mondeno skijalište i ako da, gdje?

Tomislav: Pa od izlaska priznajem jedino živu svirku, dali to bio koncert ili ispijanje pive uz uličnu glazbu svejedno. Ne volim klubove u kojima ne možeš pričati sa ljudima a muzika ti ide na k..., onda stojim ko tuka i šta sad. Od ostalih mjesta fora mi je otić u kino na neki dobar film ili na kuglanje, biljar, pikado... Što se zime tiče u planu je nekakvo skijanje u BiH, budemo vidili još jer su pregovori u tijeku. Nadam se da će biti dobro društvo i dobra zafrkancija. Jedino se nadam da neću pokupiti nekakvo drvo koje će me udaljiti na dulje vrijeme sa teniskih terena.

GDSI: Ne zvuči baš kao Aspen, ali valjda je ok. Približavamo se kraju pa ćemo završiti sa tenisom. Imaš li omiljenog igrača i zašto baš on?

Tomislav: Za mene je samo jedan igrač najbolji a to je Federer. Mislim da je to što je napravio stvarno čudo pogotovo kad se uzme u obzir način na koji igra i u koje vrijeme. Skidam kapu i Nadalu i Djokoviću i smatram da su oni danas bolji igrači na ovim podlogama ali to je tako sa tenisom, on napreduje i igra se mijenja a legende ostaju. Nadam se da nije još ispalio zadnji metak i da će još koji pehar dignuti prije kraja karijere.

GDSI: I posljednje pitanje, dali se vidiš u vrhu GDSI lige za par godina?

Tomislav: Iskreno mislim da ću još puno napredovati jer imam veliku želju igrati i trenirati. A kad pogledam,tenis igram aktivno tek godinu dana pa smatram da imam još dosta prostora za napredak. Nažalost nisam baš mlada teniska nada pa ću reći da mi je želja jednom iskusiti kako je to biti u prvoj ligi.

GDSI: Tomislave hvala ti na intervjuu i ako želiš što dodati, sada ti je vrijeme za to.

Tomislav: Hvala tebi što si mi postavio tako draga pitanja i bio mi je užitak razgovarati sa tobom. Za kraj, pojma nemam, želim puno teniskih uspjeha i lijepih teniskih trenutaka svih GDSI-evcima i vidimo se na terenu a i nadam se na pivi poslije meča :-DTomislav Đerek

Ime i prezime
Tomislav Đerek
Godište
1982.
U ligi od
8.10.2012.
Kvart
Novi Zagreb
Igra
Desnom rukom
Omiljena podloga
Mekana

Prošli razgovori

20.02.2016. - Mario Milas

15.08.2015. - Ivan Labaš

22.02.2015. - Nenad Jakšić

21.01.2015. - Ivan Soldo

06.02.2014. - Vedran Mucić

11.01.2014. - Tomislav Đerek

18.11.2013. - Mateo Papić

06.06.2013. - Kris Lazar

13.03.2013. - Dražen Zrno

28.02.2013. - Franko Matešić

20.02.2013. - Vjekoslav Paun

13.02.2013. - Saša Kalac

06.02.2013. - Vedran Ljubej

01.02.2013. - Tomislav Lukičić

24.01.2013. - Viktor Obrol

16.01.2013. - Tomislav Jurčić

08.01.2013. - Kenan Mačkić

02.01.2013. - Đino Kralj

25.12.2012. - Mario Sermek

19.12.2012. - Danko Greiner