Početna
Igrači
Rezultati
Rang liste
Tablice
Turniri
Hall of fame
Interviews
LiveScore
Manager
Team cup
Treniranje
Blogovi

Aktualna sezona

1. Liga
1. Mario Sermek 448:048:1612
2. Dubravko Beler 436:427:3410
3. Tomislav Lukičić 425:429:298
4. Hrvoje Čule 413:619:366
5. Đino Kralj 100:84:121
Detalji

Zadnji rezultati

16.10.21. - 3B. Liga - Trnje
Neven Horvatić66
Dalibor Poplaša32
16.10.21. - 7A. Liga - Ponikve
Domagoj Mandić66
Srđan Hebar41
16.10.21. - 10B. Liga - Trnje
Ivan Mijić77
Tomo Brkić55
16.10.21. - 6F. Liga - Velesajam (pav. 6)
Krunoslav Lovrić66
Ivan Lekšić31
16.10.21. - 5H. Liga - Tenis centar Tolić
Vedran Benić7610
Domagoj Tomec577
16.10.21. - 9B. Liga - TK Špansko
Dejan Ljuština66
Tomislav Pržulj01
16.10.21. - 9G. Liga - Oranice
Zvonimir Tomečak66
Edin Humić12
16.10.21. - 7C. Liga - Ponikve
Dario Pavlović66
Tomislav Jurašić21
16.10.21. - 2B. Liga (ž) - Zagi - Velesajam pav 6
Marija Vašarević6615
Maja Baumschabel2313
16.10.21. - 4C. Liga - Top Spin
Petar Mlinarić366
Dominko Blažević613

INTERVIEW TJEDNA

16.01.2013.Razgovarao: Vedran Ljubej

Ovoga tjedna u središtu pažnje našao se jedan poseban mladić iz Dubrave, kvarta koji te, htio-ne htio, učini čvrstim i otpornim na kojekakve životne tegobe. Upravo takav je i Tomislav Jurčić, jedan od najosebujnijih igrača GDSI lige od kojega nikada nećete čuti da ima problema s laktom, sunčanicom, nesanicom ili nedajbog – nejebicom. Na teniskim terenima vodi se dobro poznatom životnom maksimom Miće Dušanovića koju je legendarni TV komentator u najtežim trenucima Samprasove dominacije uputio našem Goranu
„A sada treba stisnut' zube…“

Riječ je o igraču koji je uvijek bio u vrhu lige, koliko god ona jaka ili slaba bila, a u karijeri je ostvarivao sve moguće uspjehe, osim osvajanja najvišeg ranga natjecanja. Nakon nedavnog niza pobjeda u kojem je na koljena pao i ligaški totem Buda, i ta rubrika uskoro bi se mogla popuniti onim najvećim peharom.

Iako tehnikom neće osvojiti simpatije navijača, borbenošću i sjajnim razmišljanjem u igri, ostavit će bez daha istinske ljubitelje ovog sporta. Njegovi rezultati spektakularan su doseg, tim prije jer je jedan od rijetkih živućih članova najviših liga koji u životu ni sekunde nije proveo u radu s teniskim trenerom…

Stoga je pravi trenutak da Tomislava upoznamo pobliže…

P: Za početak, kako se nosite sa statusom trenutno najveće zvijezde lige? Kakav je to osjećaj, opišite ga nama koji to nikada nećemo iskusiti :)

O: Ma super, ne osjećam se baš kao zvijezda, ali priznajem laskaju mi takve titule. Priznajem da sam se s ove tri pobjede napunio samopouzdanjem pa vjerujem da sa svojim tenisom mogu dobiti i najbolje.

P: Sada kada ste sezonu otvorili sa tri uvjerljive pobjede, namećete se kao vjerojatni pobjednik svoje skupine 2. lige i jedan od kandidata za veliki rezultat sljedeće sezone u prvoj ligi. Pobjedom protiv Budinčevića dokazali ste da ste sposobni za najveće stvari, što se potpisniku ovog intervjua zorno pokazali u vašem međusobnom meču nakon kojeg su se počele događati stvari bez kojih nikada ne bi ni bilo ovog razgovora. Osjećate li barem dio zahvalnosti prema kolegi zbog poteza koji se u tim trenucima možda učinio prevarantski, podmukao i kukavički, a zapravo je - sada se zorno pokazuje - bio dio Većeg Plana?

O: Ne bi to bilo ono nešto posebno da se u cijeloj priči ne vidi trag mog prijatelja Ljubeja. Ako je sve ovo dio nekog Većeg Plana onda sam mu ja zahvalan. Naglasio bih da niti u jednom trenu nisam pomislio da je njegov potez bio prevarantski, podmukao i kukavički. Sve u svemu taj "sporni" meč mi je bila super priprema za mečeve koji su dolazili tako da sam na kraju profitirao.

P: Što je nazaslužnije za vaš zimski igrački procvat? Primijetili smo dodatni napredak u defenzivnoj igri i da gotovo samoubilački trčite na apsolutno svaku loptu koja još nije odskočila dvaput. Uz to ste postali nikada opasniji forhendom. Odakle je došlo to samopouzdanje.

O: Samopouzdanje je tu oduvijek, samo sam valjda tek sad shvatio da se - ako uložim najveći mogući trud - mogu nositi sa svima. Tako sam zimos počeo i igrati. Trčanje na svaku loptu, ma koliko ona bila "nemoguća", kod mene nije novost tako da baš tu nije bilo promjene. Po meni najveća promjena je omjer defanzivne i napadačke igre gdje sam se ljetos više naklanjao defenzivi. Zimos sam taj omjer preokrenuo, sad više napadam i to izgleda jako dobro.

P: Otkrijte javnosti tajnu kako pobijediti Hrvoja Budinčevića! Što vam je prolazilo glavom kada ste osvojili prvi set sa 6:0, kada ste učinili nešto što dr. Budi nikada nitko nije napravio u ovoj ligi? A kako ste se osjećali u trenutku kada ste pobijedili meč. Je li se balonom prolomio "kamon" ili "vamos"?

O: Dok sam izgovaro 5:0 u istom trenu sam bio i u malom šoku. Kroz glavu mi je samo prolazilo da na bilo koji način moram uzet još taj jedan gejm i imam siguran tajči. Na kraju je osjećaj bio fenomenalan, neopisiv. Nakon zadnjeg poena prolomio se "AJDE".

P: Svojim najvećim navijačima molim vas objasnite zašto ste s vremenom napravili prijelaz s uzvika "kamon" na uzvik "vamos"!

O: Prebačaj na "vamos" je bio tokom jednog meča protiv moga kolege u paru Čulea. Jednom prilikom je u svojoj proslavi poena Čule uzviknuo "vamos" pa sam mu ja prilikom svoje proslave uzvratio istom mjerom i tako je ostalo. Trenutno više nije "vamos" nego je "ajde". Uzvik "kamon" izlazi iz mene u bitnim trenicima meča i to ne mogu kontrolirat.

P: Poznati ste kao igrač koij je najopasniji kada - gubi! Možete li nam objasniti kako uspjevate održavati toliki fokus u najtežim trenucima i odakle crpite toliku energiju i volju za stalnim pobjeđivanjem?

O: Na početku svakog meča cilj je jasan, NE IZGUBITI. Tako što više meč odmiče prema kraju i još ako gubim, u meni se pojavljuje neki strah od poraza i iz toga straha crpim koncentraciju i mislim da tada najbolje igram. Nije tako baš svaki put, znalo se desit da me taj strah i totalno pokopa, ali to je rijetko. Volja za stalnim pobjeđivanjem je tu jer baš jako jako ne volim gubit.

P: Također ste poznati kao igrač koji izuzetno oscilira u igri, što će vaši rezultati često potvrditi. Što mislite da je tomu uzrok i kako to ukloniti?

O: Uzrok tome je što se u nekim trenucima previše opustim u meču i krenem razmišljat o udarcima, a i o stvarima koje nisu vezane za tenis pa koncentarcija i volja za igrom drastično opadaju.

P: Jeste li ikada razmišljali o uzimanju teniskih sati nekog od brojnih trenera na dispoziji u ligi i napredovanju u tehnici čije bi vam unaprijeđenje možda omogućilo da dosegnete neslućene vrhunce, poput, recimo, osvajanja prve lige u najjačem sastavu?

O: Čak i jesam o tome razmišljao ali uvijek nekako kad se odlučim, uleti neki razlog da odgodim, i tako već duže vrijeme odgađam.

P: Ovoga ljeta ste igrali u čak tri različita natjecanja, gdje ste bili najuspješniji i što biste kao zanimljivosti izdvojili iz piramida u kojima ste nastupali?

O: Da igrao sam GDSI, piramidu u TK Dinamo i piramidu zagrebačke županije u organizaciji DŠR Trnje. Piramida u TK Dinamu je dosta jaka tj. prva dva reda su kvalitetu iznad naše 1. lige. Ostali redovi ispod su u rangu naše 3. lige. Nemam ništa drugo za izdvojit jer se nisam naigrao niti u jednoj piramidu izvan GDSi-ja.

P: Možda ne toliko poznata priča o vama je da ste kao mladić imali ozbiljnih problema sa srcem, što ste u međuvremenu prebrodili, no još uvijek biste trebali izbjegavati igranje mečeva u nehumanim uvjetima, u kojima inače obožavate igrati, kao recimo u 3 sata popodne na plus 37 stupnjeva usred ljeta. Je li to neki vaš inat, mazohizam, smisleni postupak čeličenja ili puka ludost? :)

O: Kao klinac imao sam problema s ubrzanim radom srca te sam jednom prilikom završio u bolnici s 200 otkucaja srca u minuti. To sam zaliječio i nije bilo više problema. Što se tiče igranja u nehumanim uvjetima meni je to super vjerojatno iz razloga što me ne pogađa vručina i sunce kao većinu ljudi tako da mi to ne smeta. Znam da baš nije najpametnije, ali želja za igranjem tenisa uvijek pobjeđuje i ne pita za vremenske uvjete.

P: Koji meč u tro i pol godišnjoj GDSI karijeri biste izdvojili kao najdraži. Jeste li ikada odigrali meč nakon kojega ste se osjećali kao na samrti, na rubu (ili preko istoga) povraćanja, kao da vam treba infuzija?

O: Najdraži meč mi je sigurno prva ligaška pobjeda protiv Danka pa onda ova nedavna protiv Budunčevića. Moram priznat da nakon mečeva na osjećam neki preveliki umor. Izdvojio bih prvi meč protiv Helmana, sjećam se da sam tad bio umoran nakon meča više nego uobičajeno.

P: Možete li izdvojiti meč ili poraz koji vas najviše peče?

O: Poraz protiv Danka u našem prvom ligaškom susretu. Propustio sam **9:6 u super tačiju.

P: Što biste voljeli promijeniti u svojoj igri?

O: Što se tiče taktike mislim da sam sad to usavršio. Poznato je da mi je bekend "livada" tako da bih taj udarc volio promjenit tj. naučit ga igrat kako spada.

P: Možete li nam objasniti tajnu zbog koje s Vjekom Paunom imate uopće najbolji H2H od svih igrača lige, nevjerojatnih 15-1? Isto tako, zašto s Tompom Lukičićem imate samo 1-11? U kojim grmovima leže zečevi?

O: Vjeko je jedan od onih igrača koji je uvijek negdje blizu pobjede u našim mečevima, ali nikako da do nje i dođe. Mislim da je igra na mreži ono što čini razliku u našim mečevima. Vjeko slabije igra u tom segmentu i to ga dosta košta. Moram priznat da Vjeku nisam niti jednom dobio na betonu. Tompa mi je crna mačka od početka i to me jako boli. Skori svaki meč sam jako blizu, ali ne ide. U mečevima s Tompom nekako se uvijek nađem u defenzivi, a to njemu odgovara u tim trenucima jer može diktirati igru na što je on i navikao.

P: Koji vam je najveći rival u ligi, igrač protiv kojeg se uvijek najviše napalite i protiv kojeg biste htjeli pobijediti pod svaku cijenu, uvijek i vazda?

O: Jednostavno, Danko Greiner!

P: Koji reket koristite, koju žicu, na koliko kila španate poprečne, a na koliko usporedne? Koliki vam je swingweight reketa, gdje se nalazi balans i mislite li da je sve to uopće bitno za vašu izvedbu na terenu? :)

O: Koristim Prince O3 Speedport težine 270 grama. Žice sam stavio Luxilon na 28-27 kg. S ostalim podacima se ne zamaram, bitno mi je da mi reket "štima" u ruci.

P: Popularno je sastavljati idealnog igrača GDSI lige - pa izvoljevajte se i vi okušati u toj igrici. U svakom aspektu igru (kretanje, anticipacija, taktika, mentalna čvrstina, servis, drugi servis, forhend, bekend, voleji, smeš, obrana) izvolite izdvojiti igrača koji je najupečatljiviji u toj kategoriji! Hvala :)

O: Servis (prvi i drugi): Budinčević.
Kretanje i anticipacija: Jurčić
Taktika: Budinčević
Forhend: Mucić
Bekend: Ljubej
Mentalna čvrstina: Helman
Cjelokupna igra na mreži: Kipčić
Obrana: Jurčić

P: Koji vam je najdraži igrač na ATP touru i zašto? Što se tiče igračica, nećemo biti neukusni i pitati vas tako nešto, već nešto mnogo konkretnije - kada biste mogli imati seksualni odnos s nekom od tenisačica na jednu noć, koju biste odabrali i zašto baš nju?

O: Federer, zato jer mi se njegova napadačka igra najviše sviđa. Što se drugog dijela pitanja tiče, odgovor je definitivno Daniela Hantuchova, jer mi je od kad pratim tenis ona bila najzgodnija i do danas i ostala.

P: Poznati ste kao jedan od igrača koji voli izvannastavne aktivnosti "pod tušem". Možete li nam otkriti tajnu koji kolega vam je tamo ponudio najugodniju zabavu?

O: Pod tušem je sa svima super! :-)

P: Što biste iz privatnog života istaknuli kao svoje posebno dostignuće ili neko posebno mjesto koje ste posjetili, a da biste to hhtjeli podijeliti s ostalim članovima GDSI-a?

O: Nek životna postiguća još nemam, ipak sam još mlad. Imam nekoliko sportskih u nogometu dok sam se kao klinac 11 godina bavio tim sportom. Proputovao sam dobar dio Hrvatske s nogometnom selekcijom izuzev toga niam baš bio na nekom posebnom mjestu.

Za kraj bih još samo htio naglasiti da idućeg mjeseca krećem u napad na prvo mjesto 1.lige, koliko god da to nekima smiješno zvučalo!!

Tomislav Jurčić

Ime i prezime
Tomislav Jurčić
Godište
1986.
Mjesto rođenja
Zagreb
Kvart
Dubrava
U ligi od
29.11.2009.
Igra
Desnom rukom
Omiljeni udarac
Running forhand

Prošli razgovori

20.02.2016. - Mario Milas

15.08.2015. - Ivan Labaš

22.02.2015. - Nenad Jakšić

21.01.2015. - Ivan Soldo

06.02.2014. - Vedran Mucić

11.01.2014. - Tomislav Đerek

18.11.2013. - Mateo Papić

06.06.2013. - Kris Lazar

13.03.2013. - Dražen Zrno

28.02.2013. - Franko Matešić

20.02.2013. - Vjekoslav Paun

13.02.2013. - Saša Kalac

06.02.2013. - Vedran Ljubej

01.02.2013. - Tomislav Lukičić

24.01.2013. - Viktor Obrol

16.01.2013. - Tomislav Jurčić

08.01.2013. - Kenan Mačkić

02.01.2013. - Đino Kralj

25.12.2012. - Mario Sermek

19.12.2012. - Danko Greiner