Početna
Igrači
Rezultati
Rang liste
Tablice
Turniri
Hall of fame
Interviews
LiveScore
Manager
Team cup
Treniranje
Blogovi

Aktualna sezona

1. Liga
1. Saša Kalac 448:048:1512
2. Mario Sermek 436:239:2910
3. Tomislav Lukičić 424:533:398
4. Dubravko Beler 413:727:406
5. Slaven Vuletić 401:822:464
Detalji

Zadnji rezultati

16.10.21. - 4D. Liga - Trnje
Tomislav Jurčić477
Nikola Bekavac666
16.10.21. - 3B. Liga - Trnje
Neven Horvatić66
Dalibor Poplaša32
16.10.21. - 7A. Liga - Ponikve
Domagoj Mandić66
Srđan Hebar41
16.10.21. - 10B. Liga - Trnje
Ivan Mijić77
Tomo Brkić55
16.10.21. - 6F. Liga - Velesajam (pav. 6)
Krunoslav Lovrić66
Ivan Lekšić31
16.10.21. - 5H. Liga - Tenis centar Tolić
Vedran Benić7610
Domagoj Tomec577
16.10.21. - 9B. Liga - TK Špansko
Dejan Ljuština66
Tomislav Pržulj01
16.10.21. - 9G. Liga - Oranice
Zvonimir Tomečak66
Edin Humić12
16.10.21. - 7C. Liga - Ponikve
Dario Pavlović66
Tomislav Jurašić21
16.10.21. - 2B. Liga (ž) - Zagi - Velesajam pav 6
Marija Vašarević6615
Maja Baumschabel2313

INTERVIEW TJEDNA

08.01.2013.Kenan Mačkić: "Ja sam u top 10 igrača lige koji igraju tenis jednom tjedno!"


Razgovarao: Đino Kralj

S nama je u ovotjednom razgovoru prošlomjesečni pobjednik 4C lige, tenisač iznimnog servisa i karakterističnog imena, Kenan Mačkić, znan i kao Kenan Mijauković.

P: Dobra ti večer i dobrodošao u ovotjedni intervju.

O: Hvala lijepo i hvala što ste me ovako lijepo ugostili.

P: Prošli mjesec si projurio 4. ligom izgubivši samo 11 gemova u 4 meča. Jel to odraz dobre forme ili laganih protivnika?

O: Smatram da trenutno igram svoj najbolji tenis od kad sam došao u ligu. Vjerojatno se sve poklopilo. Tu je bila i motivacija gospodina Rkmana koji je imao dosta dobar omjer prije mene u četvrtoj ligi i to mi je bio dodatni motiv da probam srušiti njegov rekord. Nažalost nisam uspio.

P: Koji je to bio rekord?

O: Mislim da je on imao gem razliku 67.

P: Pa onda se možeš opet vratit u četvrtu ligu i sljedeći mjesec pokušat oborit rekord.

O: Haha, nadam se da više neću morat!

P: Imao si priliku igrati protiv obje dame trenutno u našoj ligi. Kako je to izgledalo i koja bi po tvojoj procijeni pobijedila u njihovom međusobnom ogledu?

O: To me prije netko pitao od igrača GDSI lige, al se trenutno ne mogu sjetit tko. Iskustvo je bilo zanimljivo. To su dva različita karaktera. Obje igračice tehnički imaju savršene udarce i tu mislim na sve segmente igre, od serve, forhanda, backhanda, volej malo manje jer nisu baš karakteristični za žene, ali ostalo je zbilja fantastično. Malo sam se više namučio protiv Tanje.Malo sam se prepao jer je dan prije imala turnir i dobila je Danka na što su meni oči bile veličine lubenice. Protiv Dace sam s druge strane igrao potpuno opuštene ruke i tu nisam imao previše problema. Malo veću prednost bi dao Tanji.

P: Jel supruga bila zadovoljna pobjedama?

O: Da, supruga je bila zadovoljna pobjedama, posebno nekim slikama na webu :).

P: Kad malo bolje pogledamo zbilja nisi imao sreće sa protivnicima kada si bio u 3. ligama. Zadnji put te dopala takozvana «skupina smrti» sa Obrolom, Papićem, Grbcem i Pavlinom i nesretnom gem ralikom si ispao u ligu niže. Sada si ponovno u trećoj ligi i krenuo si sa pobjedom. Jel se nadaš osvajanju te lige i napredovanju u 2. ligu, i smatraš li da tu negdje i zaslužuješ biti?

O: Ja ciljam da uvijek idem naprijed, i da dam svoj maksimum, tako da se nadam da ću ubuduće ostavit neki trag barem u drugoj ligi. Prva je još malo daleki san, al druga je neka realnost koji bi mogao dosegnut. Što se tiče skupine smrti, tu sam imao mali peh jer se nisam obazirao na gem razliku, a skupina je bila zbilja jaka. No tu sam počeo igrao svoj najbolji tenis koji se nadam da ćeš i vidjeti uskoro (nakon razgovora smo igrali prijateljski meč koji je Kenan dobio. Bravo!).
A da li ću osvojiti moju skupinu ne znam. Mislim da će jedan od bitnijih mečava biti između mene i kolege Dombaja, iako je tu još dobrih igrača kao Ivanišević i Lovrić, a vjeruj mi i Kljaković je dosta dobar igrač.

P: Kada pogledamo malo tvoju statistiku, brojke su jako dobre. Osim jedne rubrike, tajči! Izgubio si prva tri meča u kojima se igrao tajči, i to prilično važna. U čemu je tu problem?

O: Pa ne znam, tajči mi je ok kao format, al ako nisi ušao u njega odmah ozbiljno brzo izgubiš. Nekako mi je draže igrat cijeli treći set. Nisam se još snašao u tim tajčijima.

P: Što bi izdvojio kao tvoje najjače oružje u tenisu, a s čime nisi zadovoljan?

O: Kao i većina u GDSI ligi, mogao bi poraditi na svom backhandu, popularnom stražnjaku. Servis sam dosta popravio. Drugi servis mi je ok, pa ima i boljih i lošijih. Smatram da bi još mogao poraditi na voleju. Dakle recimo da mi je servis najjače oružje. I na kretanju bi mogao poraditi, rad nogu, bez toga nema ništa u bilo kojem sportu.

P: U ligi si relativno kratko, od 29.07., al da li ima neki meč koji ti je posebno ostao u pamćenju i zašto?

O: Recimo meč protiv Papića. To je bio moj dosad najbolji meč.

P: Od igrača s kojima si igrao, a nisi ih još pobijedio (Obrol, Jurica Marković, Mucić, Grbac, Vuletić, Jurčić) koga bi najradije pobijedio i zašto?

O: Samo jednog? Za početak Vuletića! Njega nikako ne mogu dobit. Uvijek mislim da sam tu blizu, al me uvijek dobije.

P: Najkompletniji igrač protiv koga si do sada igrao?

O: Najkompletniji s kojim sam igrao? Ima ih više, al možda bi izdvojio Tihomira Grbca. Znamo da je teniski trener, jedino ga protiv mene nije baš išao servis, al ostali udarci su mu i više nego dobri..

P: S kim bi volio odigrati meč, a još nisi imao priliku?

O: Ne računam tebe, jer ću to danas odigrat. To mi je bila jedna želja. Al volio bi još sa Mario Sermekom odigrat, da vidim gdje sam. Al ako mu može Rkman uzet par gemova onda mogu i ja sigurno!

P: Gdje si čuo za GDSI ligu i kako to da si se odlučio priključiti?

O: Za GDSI ligu sam čuo iz dva kanala. Jedan je kolega s fakulteta Marin Kosović. Jednom je stavio na facebook status da je osvojio neku ligu, pa sam ga pitao šta je to i gdje. Drugi je prijatelj Vuletić, malo mi je pričao o ligi, pa sam se odlučio priključiti.

P: Kako ti se za sada čini? Da li je ispunilo tvoja očekivanja?

O: I više nego ispunilo očekivanja. Smatram da je ovo jedan proizvod koji bi se mogao integrirat i u drugim državama. Čak sam maštao da ako bi otišao negdje izvan Hrvatske, da bi uz dopuštenje Faraona i ostalih starješina to uveo i tamo. Priča se i o nekoj mogućnosti izgradnje tenis terena, pa tko zna, možda jednom budemo imali i pravi klub, trenere i vrhunske igrače.

P: Nedavno smo startali sa novom zanimacijom u ligi, GDSI manager-om. Tvoj tim Troobe je vrlo zanimljiv. Sermek, Papić, Mucić, baš i nisu favoriti kad pogledamo ostale timove (Kalac, Danko i Budinčević bi bili favoriti). Jel naziv tima odraz odabira ili?

O: Haha, nije nije, nisam taj dan bio nešto kreativan u izboru imena. Al baš sam namjerno stavio trojicu koje si spomenuo, jer je moja procjena da bi oni mogli pomutiti račune favoritima. Doduše i igrao sam sa Mucićem koji me demolirao. A mali Papić dugo trenira i mislim da bi mogao iznenaditi. Maria sam stavio jer ima dobar PR, haha. Kao i ja. Priča se da je dobar. Doduše on ima i rezultate i smatram da protiv Kalca ima šanse u meču kad treba dobit dva seta.

P: Kako ti se čini sama igra i ideja?

O: Igra je fantastična, ideja je jako dobra i hvala na tome.

P: Mene su u posljednjem razgovoru pitali da sastavim super igrača GDSI lige. Kako bi izgledao tvoj odabir uzevši u obzir samo igrače protiv kojih si igrao?

O: Volej bi stavio Vuletića, backhand imam dilemu, ili Viktora ili Gazdu. Totalno različita al oba jako dobra. Forhand Mucić, on me izbombardirao. I servis, a ne znam. Nitko me nije oduševio. Možda bi Mucića stavio. Al nisam sa još puno ljudi igrao.

P: Kako je izgledao tvoj teniski put. Kada si krenuo, gdje, kako?

O: Moj teniski put je počeo tako što me mama upisala na tenis. Ne znam kako se zvao tenisk klub, tamo je u Klaićevoj, preko puta bolnice. Nakon toga je mama prebacila brata i mene u Remetinec, u drugi klub. Tamo sam trenirao sa svojim bratom koji baš i nije za sport. Ozbiljnije korake sam počeo u malom klubu na Šalati. Tamo sam počeo više trenirat i malo se ozbiljnije bavit tenisom, ali najbolji trening sam imao kad sam prešao na Chromos, mislim kod trenera koji se zvao Miljenko. Prezime ne znam. To je bilo kad sam išao u osmi razred. Al trenirao sam puno sportova, tenis, rukomet, košarku i nogomet u isto vrijeme, i polako sam gasio jedan po jedan i ostao samo na košarci i rukometu.

P: Pratiš li profesionalni tenis?

O: Kad sam bio klinac, imao sam više vremena i gledao sam skoro svaki meč koji je bio na televiziji. Ivanišević, Sampras, Agassi, Kafeljnikov, al najviše sam volio Ivaniševića.
A u današnje vrijeme sam preferirao Federera, ali nekako mi je sve draži Nadal. Pogotovo jer neki misli da je arogantan. I poslje osvajanja Wimbledona, što nitko nije očekivao mi je postao još draži.

P: Da li gledao neke turnire i uživo?

O: Nisam nažalost, al praniram ove godine otići na Zagreb Indoors.

P: Stavimo malo tenis sa strane, čime se inače baviš?

O: Imam malo dijete od dvije godine. Oženjen sam sretno. Ne znam jel žena sretno udana, al ja sam sretno oženjen. Bavim se telekomunikacijama. Radim u NTH grupi, kao prodajni predstavnik, PR manager, komunikacija sa kupcima uglavnom. Dugo sam se bavio rukometom. Volio bi da se i moje dijete jednom bavi sportom, da mogu igrat s njim.

P: Koliko ti je teško uskladiti tenis i ostale obiteljske i poslovne obaveze?

O: Ja se volim šaliti da sam u top 10 igrača lige koji igraju tenis jednom tjedno! Imam malo dijete i stvarno nije u redu da jedna strana uživa, a druga stalno provodi vrijeme sa djecom. Tako da ja pokušavam igrat jednom tjedno. I tada baš proradi u meni onaj gušt, kad jedva čekam da zaigram. Doslovno na zidu križam dane do tog meča.

P: Dakle nije istina da je žena dala dopuštenje igranja samo jednom tjedno?

O: Ma ne, to je i zbog ramena, a i stvar je kompromisa kao i u svemu u životu.

P: Osim tenisa, imaš li još neke zanimacije?

O: Pa nedavno sam kupio jedan dobar foto aparat. Pokušavam se bavit fotografijom, ali mi uopće ne ide. Problem je u tome što imam 25 knjiga o fotografiji, a nisam ni jednu pročitao. Isto tako ima previše stvari kojima bi volio posvetit pažnju. Inače volim sve sportske događaje.

P: I za kraj imaš li možda neku poruku teniskom puku ili neki savjet za poboljšanje lige?

O: Pa što se lige tiče, mislim da se super razvija. Možda sada, ako se pojavi novi sponzor, budemo imali i bolje uvjete. I zbilja se zahvaljujem glavnima u ligu na povoljnim terenima. Smatram da je to još jedan mamac za ligu s obzirom da je tenis skup sport.
Eventualno da napravim neki algoritam da budem bolji u GDSI manageru, haha. I da ljudi malo više budu na forumu, tako da imamo više kreativnih ideja.

P: Zahvaljujem ti se na razgovoru i sretno u osvajanju 3. lige.

O: Hvala!

Kenan Mačkić

Ime i prezime
Kenan Mačkić
Datum rođenja
29.10.1982.
Mjesto rođenja
Zagreb
Kvart
Lučko
U ligi od
29.07.2012.
Igra
Desnom rukom
Omiljeni udarac
Servis

Prošli razgovori

20.02.2016. - Mario Milas

15.08.2015. - Ivan Labaš

22.02.2015. - Nenad Jakšić

21.01.2015. - Ivan Soldo

06.02.2014. - Vedran Mucić

11.01.2014. - Tomislav Đerek

18.11.2013. - Mateo Papić

06.06.2013. - Kris Lazar

13.03.2013. - Dražen Zrno

28.02.2013. - Franko Matešić

20.02.2013. - Vjekoslav Paun

13.02.2013. - Saša Kalac

06.02.2013. - Vedran Ljubej

01.02.2013. - Tomislav Lukičić

24.01.2013. - Viktor Obrol

16.01.2013. - Tomislav Jurčić

08.01.2013. - Kenan Mačkić

02.01.2013. - Đino Kralj

25.12.2012. - Mario Sermek

19.12.2012. - Danko Greiner